Beautynieuws on Facebook Beautynieuws on Twitter Beautynieuws on Google Plus

Welke rimpels kun je met botox behandelen?

Geplaatst op september 27, 2010
Welke rimpels kun je met botox behandelen?

De ene rimpel is de andere niet!  Zo worden de rimpels die je in de bovenste helft van je gezicht vaak veroorzaakt door overactiviteit van bepaalde spiergroepen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de spiertjes die je gebruikt als je fronst of je wenkbrauwen ophaalt. Dit noemen we mimische rimpels, en het zijn met name die rimpels die je zeer effectief met botox kunt behandelen. Botox wordt voornamelijk gebuikt tegen voorhoofdrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes ofwel lachrimpeltjes, en soms bij halsrimpels. Door het injecteren van botox met een klein naaldje in deze overactieve spieren kunnen deze zich ontspannen waardoor de huid gladder wordt en de rimpels verminderen. Het is heel belangrijk dat je je vooraf goed informeert en dat je de ingreep door een ervaren arts laat uitvoeren. 

Welke rimpels kun je met botox behandelen?
De volgende rimpels worden vaak met botox behandeld:

Voorhoofdrimpels
De voorhoofdsrimpels zijn horizontale rimpels op het voorhoofd. Als je deze rimpels goed kunt zien kun je er vermoeid of gespannen uitzien. Door injecties in deze specifieke spiergroepen kan het voorhoofd ontspannen, de rimpels vervagen en je uitstraling verbeteren. 

Fronsrimpels

Fronsrimpels zijn verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Mensen die veel fronsen kunnen soms ongewild een norse of boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels uiteindelijk ‘in de huid blijven staan\'. Wanneer deze spiertjes met botox worden ingespoten, zal de huid tussen de wenkbrauwen ontspannen en krijg je een meer relaxte uitdrukking. Ook werkt deze behandeling preventief, en zullen er dus geen permanente diepe groeven tussen de wenkbrauwen kunnen ontstaan.

Kraaienpootjes
Kraaienpootjes ofwel lachrimpeltjes zijn de fijne lijntjes aan weerszijden van je ogen. Injecties in deze spiertjes zal deze rimpels doen vervagen en de huid strakker maken.

Halsrimpels: 
De zogenaamde platysme banden, verticale banden in de hals kunnen vervaagd worden met botox. Voornamelijk bij jongere mensen geeft dit een zeer mooi resultaat. Wanneer er duidelijk te veel huid en te slappe huid in de hals aanwezig is, heeft de behandeling minder succes.

In onderstaande video laat de zeer ervaren cosmetisch arts Dr Gertrude Huss van de Hill Street Clinic uit Jersey zien welke rimpels met botox behandeld kunnen worden.
 
{youtube}Effect van de behandeling
Het is belangrijk om te beseffen dat botox een zeer plaatselijk effect heeft. Alleen de ingespoten spieren ontspannen zich. Niet behandelde spiergroepen vertonen geen verandering, zodat jouw gezichtsuitdrukking grotendeels behouden blijft. Het effect van een botoxbehandeling houdt ongeveer 4 tot 6 maanden aan. Dit is afhankelijk van persoon tot persoon. Als de behandeling is uitgewerkt zie je er weer uit net zoals voor de behandeling. 

 

Voor wie?
Zowel mannen als vrouwen komen kunnen de behandeling ondergaan. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op de injecties. Doorgaans wordt er in de meeste gevallen een duidelijke vermindering van de rimpels bereikt. Bij een kleine minderheid vallen de behandelingsresultaten tegen ten opzichte van de verwachtingen die men had van de behandeling. De behandeling wordt niet uitgevoerd bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Prijzen van een botox behandeling
De kosten zijn afhankelijk van het aantal zones dat je laat behandelen en kunnen varieren. Meestal bepaalt het aantal eenheden dat geïnjecteerd wordt de prijs, en dat is weer afhankelijk van de rimpels die behandeld moeten worden. Vraag vooraf een prijs 

Mogelijke bijwerkingen 
De kleine botox prikjes voel je, maar doen niet echt pijn. Zoals bij elke inspuiting kan er gedurende enkele dagen een blauwe plek of een pijnlijke plek ontstaan op de plaats van de injectie. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Na de injectie is er een klein bultje zichtbaar (vergelijkbaar met een kleine muggenbult). Deze bult trekt snel weer weg. 

Een mogelijke bijwerking (maar die is zeer zeldzaam) is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen. Een tijdelijk hangend ooglid is dan het gevolg;  Soms ontstaan tijdelijk hoofdpijnklachten na de behandeling. 

 Categorie: Tips voor een mooie huid » Botox | Fillers | Injectables