Beautynieuws on Facebook Beautynieuws on Twitter Beautynieuws on Google Plus

7 Tips voor de verzorging van je huid in de winter

Geplaatst op november 15, 2016
7 Tips voor de verzorging van je huid in de winter

Buiten is het ijskoud en binnen heerlijk warm! De afwisseling tussen de koude droge lucht buiten en de warme droge lucht binnen vraagt heel wat van onze huid. Wat kun je doen om ook in de winter in topconditie te houden? Wij hebben 7 tips voor de verzorging van jouw winterhuidje zodat deze niet droog of schilferig wordt.

1. Hydrateren
Hoe kouder het buiten wordt, des te droger wordt de lucht. Ook als je de hele dag thuis of op kantoor zit met de verwarming aan kan de lucht heel droog worden. Een van onze belangrijkste adviezen: smeer je huid dagelijks in met een goede moisturizer om een schrale, droge huid te voorkomen.

2. Kies voor rijkere huidverzorgingsproducten
In de zomer volstaan luchtige crèmes prima, maar in de winter heb je toch wat meer nodig. Kies in de winter voor wat rijkere crèmes die je huid beter beschermen tegen de kou en de droge lucht in huis

3. Peeling
Ook in de winter moet je je huid regelmatig scrubben of peelen. Dit helpt om dode huidcellen te verwijderen en zal er voor zorgen dat je huid weer een mooie glans krijgt. Vergeet niet om de huid weer goed te hydrateren na het scrubben, anders wordt deze snel weer schilferig en droog

4. Aandacht voor de kwetsbare gebieden
Sommige delen van ons lichaam zoals handen, lippen, neus, oren en ogen zijn gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Deze verdienen extra aandacht. Gebruik een handcrème, lippenbalsem of rijkere crèmes om deze gevoelige lichaamsdelen extra te beschermen.

5. Gebruik zonnebrandcrème
Ook al zijn de dagen in de winter korter, dat betekent niet dat je geen zonnebrandcrème moet gebruiken. Vooral bij zonnig weer in de sneeuw kun je toch flink verbranden. Gebruik dus regelmatig een zonnebrandcrème, vooral als je langere tijd naar buiten gaat.

6. Drink voldoende 
Niet alleen van buiten zul je je huid moeten hydrateren, ook van binnenuit zal het vocht voldoende moeten worden aangevuld. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt. 

7. Kies een gezonde levensstijl
Zorg ervoor dat je gezond eet, dat draagt substantieel bij aan een mooi uiterlijk en bovendien wordt je weerstand verhoogd. 

Categorie: Beauty trends » Seizoenstips