Helemaal terug van weggeweest, de eyeliner! Maar dan wel ‘winged’ ofwel met vleugeltjes: strak aangebracht en aan het uiteinde omhoog getekend. Denk aan de Amy Whinehouse look maar dan een stuk subtieler. De gekleurde eyeliner is onlangs gespot bij Agyness Deyn en dus coming up! Het valt helaas niet mee om eyeliner zelf mooi aan te brengen. Geen nood, wij leggen je uit hoe je dit het beste kunt doen (met filmpje).

Aanbrengen van de eyeliner

Zorg er eerst voor dat het ooglid egaal is. Dit bereik je met een matte oogschaduw in de kleur van je huid. Mocht je een vette huid hebben gebruik dan eerst een primer, zo blijft je oogmake-up mooier zitten. Wil je voor een partylook gaan gebruik dan een oogschaduw met glans/glitter!

Breng na de oogschaduw de eyeliner aan, kies voor een textuur die je fijn vind (oogpotlood, vloeibaar, oogschaduw of crème). Wanneer je een oogschaduw of oogpotlood gebruikt vervaag dan met een penseel of wattenstaafje het uiteinde, zo krijg je een mooi zacht effect. Wil je juist een krachtig effect, gebruik dan een vloeibare of crème eyeliner. Zorg ervoor dat de lijn van smal (binnenkant oog) naar breed (buitenkant oog) loopt. Werk zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan!

Gekleurde eyeliner is hot

De meesten onder ons gebruiken nog een zwarte of bruine kleur eyeliner, maar wat je nu veel ziet is kleur! Denk bijvoorbeeld aan paars/lila groen of blauw, maar kies wel de juiste kleur voor bij de kleur van je ogen! Wanneer je blauwe ogen hebt kies dan voor groen of paars, bij bruine ogen staat blauw en paars heel mooi maar bij groene ogen liever geen groen.