Beautynieuws on Facebook Beautynieuws on Twitter Beautynieuws on Google Plus

Beugels voor volwassenen

Geplaatst op november 06, 2016
Beugels voor volwassenen

Heb je last van scheve tanden en wil je graag weten of hier iets aan gedaan kan worden? Of wil je een brug of implantaten en staan er enkele tanden niet op de juiste plek. Tanden kunnen gedurende het hele leven worden verplaatst. Je ziet dan ook steeds vaker dat volwassenen een beugel gaan dragen. Om er achter te komen wat voor jou de mogelijkheden zijn is het nodig dat je een bezoekje brengt aan de tandarts of orthodontist. Er wordt dan onder andere gekeken naar de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees. Op basis daarvan wordt vastgesteld of en welke behandelingen er mogelijk zijn.

Welke beugel?
Voor een mooie rechte rij tanden moet je wel wat over hebben, je zult enige tijd met een beugel moeten rondlopen.  Door toepassing van moderne materialen worden behandelingen minder belastend en komen er meer mensen in aanmerking voor een beugel. Ook de keuze aan beugels is toegenomen. Zo zijn er onzichtbare beugels en beugels met witte brackets. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

2224onzichtbaar.jpg Onzichtbare beugel
De bekendste hiervan is Invisalign. Dit zijn onzichtbare harde plastic ‘aligners’ die over de tanden heen geschoven worden.
2224witteslotjes.jpg Beugel met refligerende slotjes
Hierbij wordt de draad gezet in het slotje en deze kan in het slotjes “bewegen”. Hierdoor heeft het draadje meer weerstand en zal het dan ook wat pijnlijker aanvoelen als je de beugel net hebt of als na 4 weken de slotjes weer worden aangedraaid. Bovendien ziet het er fraaier uit dan een beugel met elastiekjes


Tot slot is er nog de ozichtbare beugel. Bij deze zogenaamde linguale beugel worden de slotjes aan de binnenkant van de tanden geplaatst en zijn deze volledig onzichtbaar. De kosten voor deze beugel liggen een stuk hoger omdat er een ingewikkelde techniekfase aan vooraf gaat. 

Categorie: Beauty tips voor je gezicht » Mooie witte tanden