Binnenkort komt je badkleding weer uit de kast en die moet natuurlijk welgevormde billen omhullen. Wist je dat bilspieren de aller-krachtigste en grootste spieren zijn die je hebt? Als jij stevige, ronde en goedgevormde billen wil hebben dan moet je er wel wat voor doen. Het is niet moeilijk, je kunt de bilspieroefeningen gewoon thuis doen zonder speciale apparaten. Begin nu, dan durf je over een paar weken weer te flaneren in je bikini.

Heup

Ga rechtop staan en pak met beide handen de vensterbank vast. Je ademt in strekt je rechterbeen langzaam omhoog. Blijf zo 1 tot 2 seconden staan, dan uitademen en weer terug naar het begin. Dit herhaal je een keer of 10 en daarna doe je hetzelfde met je linkerbeen. Doe dat een keer of 3.

Grond

Begin op je handen en knieën, met je handen recht onder je schouders en je knieën recht onder je heupen. Span je buikspieren aan, hou je rechterknie in een hoek van 90° en lift je rechterbeen. Laat dan je been rustig zakken. Na zo’n 10 keer doe je hetzelfde met het andere been. Ook deze serie doe je een keer of 3.

Buigen

Zet je voeten op heupbreedte uit elkaar, laat je armen hangen en neem een stap van ongeveer 1 meter. Dan buig je de voorste knie 90° en je achterste knie raakt bijna de vloer. Hou je bovenlijf recht en ga terug naar je beginpositie. Probeer dit een keer of 10, verwissel dan van been en herhaal deze oefening 3 maal.

Opstappen

Pak een stevige verhoging van maximaal 40 cm en zet je rechtervoet op het midden (gebruik de trap!). Stap op en hou je lichaam 1 tot 2 seconden in evenwicht op je rechterbeen. Laat je linkerbeen achter je hangen en stap weer af, eerst met je linkerbeen, dan je rechterbeen. Dit herhaal je 10x en dan wissel je van been. Doe dat een keer of 3.