Borsten geven vorm aan de vrouw, daarom vinden we ze zo belangrijk. Een groot deel van de vrouw is ontevreden over haar borsten. Ze zijn te groot, te klein, hebben een rare vorm of je krijgt hangborsten. Aan het formaat en de vorm kun je weinig veranderen. Stevigheid daarentegen kan je wel heel goed zelf aanpakken. Stop met roken, ga zwemmen, smeer met een bustecreme of neem een warm/koude wisseldouche. Meteen goed voor je hele lijf. Maar je kunt nog meer zelf doen.

Iedereen heeft andere borsten en zelfs per vrouw zijn ze verschillend. De grootte van je borsten hangt af van de hoeveelheid vetweefsel. De vorm is erfelijk bepaald en een kwestie van leeftijd. Maar met een goede, passende bh kun je de vorm van je borsten goed corrigeren. Zorg er in ieder geval voor dat de maat van de (sport)beha niet te groot is, want bij intensieve sporten zoals hardlopen zou je de bustehuid en de spieren teveel kunnen belasten. Waarschijnlijk begrijp je nu ook dat te kleine beha’s ook niet goed zijn voor je borstweefsel en ook niet erg comfortabel voor jezelf. Het ziet er trouwens ook niet mooi uit, uitpuilend vetweefsel aan de randen van je BH. Kijk hier voor tips om met de hulp van een BH je borsten beter uit te laten komen.

Er wordt bij schoonheidssalons en beautycentra’s steeds meer gekeken naar wellness en huidverbetering voor het hele lichaam. Waarom zouden we alleen ons gezicht laten behandelen? Er kan in combinatie met een gezichts-, of lichaamsbehandeling worden gekozen voor een hals en decollete pakking of een gehele lichaamspakking.

Tijdens de zwangerschap is extra aandacht voor je borsten zeker aan te raden. Extra ondersteuning voor de borsten nu ze veranderen. Voor deze periode heb je vaak bij de babyverzorging een mamalijn huidverzorging die aan de eisen van de conditie van je lichaam voldoen. Ook na de zwangerschap is het raadzaam hier nog trouw mee verder te gaan. Het komt het herstel ten goede. Tevens is het natuurlijk heerlijk om even een moment voor jezelf te hebben.