Wenkbrauwen epileren en in vorm brengen. Hoe doe je dat goed? Het is belangrijk dat wenkbrauwen een juiste, natuurlijke vorm hebben. Zware wenkbrauwen kunnen bijvoorbeeld een boze indruk wekken en wenkbrauwen met een hoge boog een verbaasde. Besteedt daarom aandacht aan het zorgvuldig epileren van de wenkbrauw. Alhoewel de vormen van wenkbrauwen aan mode onderhevig zijn, blijft de basis van de vorm van de wenkbrauw gelijk. Hoe je een goede (basis) vorm in je wenkbrauw aanbrengt zie je hier.

De basisvorm

Ga voor de spiegel staan. Kijk recht vooruit. Probeer denkbeeldig een rechte lijn omhoog te trekken van je neusvleugel naar je wenkbrauw (je kunt ook een potlood als hulpmiddel gebruiken). Je wenkbrauw begint precies ter hoogte van de neusvleugel (punt A.)

Vervolgens kijk je weer in de spiegel. Trek denkbeeldig de lijn die over het midden van je oog loopt en je iris aan buitenzijde net raakt. Het hoogste punt van je wenkbrauw zou zich op deze lijn moeten bevinden (B).

Tot slot trek je denkbeeldig een lijn van je neusvleugel naar de buitenzijde van je oog. Op deze denkbeeldige lijn eindigt de wenkbrauw. (C).

Wenkbrauw epileren

Nu je de vorm bepaald hebt kun je beginnen om alle overtollige haartjes te epileren. Trek de huid onder de wenkbrauwen glad en verwijder de haartjes met een pincet.