Fotofacial RF is een veilige behandeling bij de huidtherapeut om de teint van je huid te verbeteren (egaler maken) waarbij gebruik wordt gemaakt van de ELOS-technologie. Met de speciaal voor dit doel ontwikkelde apparatuur kan de behandelaar zeer precies gepigmenteerde gebieden aanpakken, zoals sproeten, zon beschadiging en leeftijdsplekken. Daarnaast kan de behandelmethode ingezet worden om de roodheid van de huid (couperose) en spinnenaders lichter te maken en uiteindelijk te doen verdwijnen.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van rosacea, couperose, blozen, vaatjes, vroegtijdige veroudering of zonbeschadigingen, maar ook voor mensen die graag willen dat hun huid er gezonder uit ziet zonder ingrijpende laserbehandelingen of chemische peelings. Er is geen downtime, na de Fotofacial RF-behandeling kunnen alle activiteiten direct weer opgepakt worden. De behandeling kan worden toegepast op je gezicht, de hals, het decolleté en de handen.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Nadat de huid gereinigd is, wordt een gel aangebracht. Deze gel geleidt de energie in de huid. De pulsen kunnen als licht prikkelend worden ervaren. Na de behandeling kan de huid lichtrood gekleurd zijn. Dit is een normale reactie van de huid en zal binnen enkele uren verdwenen zijn. Elke behandeling duurt ongeveer 30 minuten

Hoe snel kan ik resultaat zien?

Al na de eerste behandeling zal de huid al zachter aanvoelen. Na elke behandeling zal er meer verbetering te zien zijn. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Welke resultaten kan ik uiteindelijk verwachten?

Je zult geleidelijke verbetering zien in de rode kleur van de huid; het blozen zal verminderen en vaatjes zullen vervagen. Pigmentvlekken en zonbeschadigingen zullen verbleken. Grove poriën zullen verkleinen. Door de warmte die de puls in de huid afgeeft, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit resulteert in het verminderen van rimpeltjes.